Lägg köttet i en påse, slå på grillolja och låt köttet marinera ca 2 timmar. Låt oljan rinna av och grilla köttet på het grill. Servera köttet tillsammans med picklade grönsaker, tomatsallad, aioli och potatis.
Picklade grönsaker:
Skala och skiva lök och rotfrukter tunt, lägg dem tajt i en burk. Koka upp socker och vatten, när det kokat upp, drag kastrullen åt sidan och rör i vinäger, ingefära, apelsinskal och juice. Slå den heta lagen över rotfrukterna och låt det svalna under lock.
PICKLADE GRÖNSAKER:
- 2 st morötter
- 2 st persiljerötter
- 1 bit rotselleri
- 2 st bananschalottenlökar
- 0,75 dl socker
- 1 dl risvinäger
- 1 dl vatten
- 8 skivor färsk ingefära
- 1 msk rivet apelsinskal
- 1 msk pressad apelsinjuice